Ο εκπρόσωπος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας, κύριος Κων/νος Σολδάτος απευθύνει χαιρετισμό

Ο Καθηγητής Δημογραφίας, κύριος Βύρων Κοτζαμάνης

Η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής του Υπουργείου Κοινωνικής συνοχής και Οικογένειας, Δρ. Μαρίνα Στέφου απευθύνει χαιρετισμό

Ο Αντιναύαρχος (ε.α.) Βασίλειος Μαρτζούκος ΠΝ

Για να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου πατήστε ΕΔΩ

Το Δημογραφικό Πρόβλημα στην Ελλάδα: Πρόκληση για την Εθνική Ασφάλεια

29.03.2024, 18:30 - 21:30, Αίθουσα "Γεώργιος Αναστασόπουλος", ΕΣΗΕΑ

Η Καθηγήτρια Οικονομικής Δημογραφίας, κυρία Αλεξάνδρα Τραγάκη

Ο συντονιστής και οι ομιλητές μαζί με τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων, Ασφάλειας & Γεωοικονομίας «ΕΡΜΗΣ»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι διακεκριμένοι ομιλητές παρουσίασαν την τρέχουσα δημογραφική κατάσταση και τις δημογραφικές μεταβολές στην Ελλάδα, ανέλυσαν τα αίτια του προβλήματος, πρότειναν δυνατές λύσεις για την αντιστροφή του προβλήματος και συσχέτισαν τις δημογραφικές τάσεις με την ασφάλεια. Κοινός τόπος όλων, ότι το δημογραφικό πρόβλημα αγγίζει όλες τις πτυχές της εθνικής ασφάλειας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό πριν την έναρξή της, η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δρ. Μαρίνα Στέφου και ο εκπρόσωπος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, Κωνσταντίνος Σολδάτος.  

Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν:

- Ο Δρ. Βύρων Κοτζαμάνης, Καθηγητής (αφ.) δημογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και επιστημονικός υπεύθυνος του ερευνητικού προγράμματος (ΕΛΙΔΕΚ) «Δημογραφικά Προτάγματα στην Έρευνα και Πρακτική στην Ελλάδα», ο οποίος παρουσίασε την εισήγηση με θέμα «Η δημογραφική ελληνική πραγματικότητα, διακυβεύματα και προκλήσεις».

- Η Δρ. Αλεξάνδρα Τραγάκη, Καθηγήτρια οικονομικής δημογραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου με την εισήγηση «Δημογραφία και ανθρώπινη ασφάλεια».

- Ο Αντιναύαρχος (ε.α.) Βασίλειος Μαρτζούκος ΠΝ, επίτιμος Διοικητής ΣΝΔ και Αντιπρόεδρος του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ, ο οποίος παρουσίασε την εισήγηση με θέμα «Το δημογραφικό ζήτημα και το μέλλον της Ελλάδας».

Τη συζήτηση συντόνισε ο ο διεθνολόγος, δημοσιογράφος και αρθρογράφος του thepresident.gr, Δημήτριος Απόκης.

Το Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων, Ασφάλειας & Γεωοικονομίας «ΕΡΜΗΣ»
 διοργάνωσε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 και ώρα 18:30 έως 21:30,
στην αίθουσα «Γεώργιος Αναστασόπουλος» της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20)
 εκδήλωση με θέμα «Το Δημογραφικό Πρόβλημα στην Ελλάδα: Πρόκληση για την Εθνική Ασφάλεια».